3 Aralık 2012 Pazartesi

IPAD ICAD OLDU OKUMAK BOZULDU !



Genevre`ye ilk geldigim zamanlarda en cok dikkatimi ceken ve ayni zamanda cok hosuma giden ,
yediden yetmise herkesin, butun toplu tasima araclarinda kitap okumalariydi. Buna hep imrenmisimdir. Ben asla yapamam, hemen midem bulanir ,basim doner.  Simdilerde ise durum bi hayli degisti herkesin elinde bir ipad yada benzeri telefonlar  ya oyun oynuyor ya facebookda..Gecenlerde orta yasini epeyce gecmis bir amca, burnunun uzerinde yakin gozlukleri, balon patlatmaca oynuyor. Valla bravo dedim icinden, demek ki  ennnn medeni toplumlar ennnnn okumaya merakli toplumlarda bozulmaya yuz tutmus...Körolasi teknoloji !
Tabi bu durum bizim evde de aynen bu sekilde . Kiminde ipad,kiminde iphone ( ki bu ben oluyorum. Bu siralar " kelime avina" takmis durumdayim istegim ilk ona girmek hirs yaptim. Ama nafile )
Neyse saglik olsun diyelim . Cunku yapacak bir sey yok zaman bunu gerektiriyor....
.
Kitap ve okumak demisken su sralar Ahmet Umit `in  "Sultani Oldurmek" adli kitabini okuyorum.
Hic simdiye kadar boyle olmamistim. Gimiyor, akmiyor . Polisiye kitaplara bayilirim. Bunuda oyle sanip basladim. 333 . sayfadayim hala Istanbul`un fethini anlatiyor , yani anlayacaginiz kitap tarih kitabi cikti, tamam tarihde guzeldir ama icinde surekli ayni cumlelerle surekli tekrarlama ....iste buna gelemiyorum ,beni cok sikiyor.
Katil kim merak dahi etmedim. yakin cevredeki arkadaslarim bilir beni. Dayanamam , merekatan catlarim ve hemen kitabin son bir kac sayfasini okur sonra donerim kaldigim yere..Biraz cinslik var sanirim ...

Iste boyle yani....
Iyi haftalar.....



3 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

o cinslik bende de var dayanamam bir olay varsa sonunu öğrenmeliyim yoksa devam edemem :)iphone ve ipad çılgınlığını birde bizim evde gör sen :) alpana telefonla evden arayarak yada mesaj atarak sesleniyorum eylül ve ege ise evde oldukları her an ipad deler.

Heyyfi dedi ki...

:)))))
Yok yok sende cinslik yok. Yada bende de cinslik var. Ben de kitabın sonunu okumadan başına geçemem.
Seni iyi anlıyorum yani:))

Esra dedi ki...

Abla yeni şeyler bekliyoruz...Açıkyorum bakıyorum hep aynı:(