6 Şubat 2012 Pazartesi

MARAKES 2

Evettttt efenim , Marakes`e indigimizde saat sanirim 8.45 , carsiyi gezmeye basladigimizda 9.30 yada 10 `du. Labirent sokakalara 10 kadin, bir daldik pir daldik, bir tarafdan herseye bakiyoruz bir yandan herkes birbirini kolacan ediyor maaaaaazallah bir kaybol, oteli bulana kadar sana guzel guzel istanbul `u gosteriler..suruden ayrilmadan, kaybolmadan, kurtlar tarafindan yutulmadan gezimizi tamamladik. Oglen yemegi ve cay molamiz oldu. Bu arada yemek icin girdigimiz mekan da guzeldi. Nereye giderseniz gidin size ikram olarak ilk once zeytin ekmek ve nane cayi getiriyorlar, zeytinler muhtesemdi ama nane cayi beni benden aldi hic sevmedim icim kiyildi. Genel olarak yemeklerden memnun kaldik. Hic beklemedigimiz kadar, sehir ve ic mekanlar temizdi...SASIRDIK !!!!! Cunku insanlarin goruntusu ile ters orantiliydi. Acilan kapilar ardinda karsilasdigimiz avlular ve ic dekorasyon oldukca etkileyici ve sasirticiydi.
Aksam yemegini otelde hallettik, ardindan gezmek isteyen bir kac arkadas daha tekrar attik kendimizi sokaklara..Sokaklarda rahatsiz edecek tipler cok, ama en azindan git dediginizde gidiyorlar, bunaltmiyorlar insani, bunlar laf anlayan cinsden ,bizim turistik yerlere kiyasla iki tik daha iyiler..Sehirde gece de yasayan bir hayat var. Kadinlar ozgur, her turlusu var ,rahat ve mutlu gorunuyorlardi...Tabiiiiii disi seni ici beni yakar durumu da olabilir :)
Otele donup yataga girdigiminde ve hatta girmeden 5 kala coktan uyumustum....Cumartesi isin en eglenceli kismi ATV motor turu. Sabah 09.05 `de. Bunuda yarina sakliyalim .....

RESTAURANT (adini hic hatirlamiyorum .....hatirlayan yazarsa sevinirim.)




Kafesin icindeki kuscuk..Bu duvara neden asilmis ? Neden bu kadar yukarda ? Nasil yemlenir ? Orasini bilemiyoruz...




MADERSA BEN YOUSSEF





Mederese de egitim goren koylu ve kentli ogrenci odasi.





Tas ve ahsap oymaciligi dantel gibi islenmisti.Yapanlarin emegine saglik :)

Musée de Marrakech






Arkasi yarin....HAYDEEEEE....HAYDEEEEEE

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Restoranın adı 'Le Bougainvillier' idi. Maceralarımızın devamını bekliyorum:))

Pınar

crispy dedi ki...

güzel bir marekeş özeti oluyor arsızlık edip fotoları biraz daha büyük istesem:))