8 Şubat 2012 Çarşamba

MARAKES 3

Simdi sira en heyacanli yerinde.... ne demistik, colde atv motorlarla yarim gunluk tur. Ama ne tur ! biz kum colu beklerken koy ve bos araziler uzerinde bir gezi yaptik. Sehir disinda deve ve motor turu yapan yere gitmek icin ,sabah 6 koca kadin (neden boyle dedigimi birazdan anlayacaksiniz) erkenden kahvaltimizi yaptik ve servis aracina bindik, aracimiz bir baska otele daha ugrayip iki cift aldi. Nasil citirlar 20`lerinde ancak, bizde amannnnnn ne keyifli olacak kalabalik olacagiz diye sevindik.......ki..... arap bir genc bizi karsiladi hemen basimiza kasklarimizi gozluklerimizi takdi pek bir havali olduk costuk heyecan tavan yapti , arkamiza bir baktik bizim citirlar deve ustunde biz koca kadinlar motor ustunde, malum cirtirlar aslinda bizmisiz iste o zaman dankkkkkkkk etti :)
Ikiserli atladik motorlara, benim herzamanki beceriksizligimle biraz zor alistim ama sonra pir alistim tutana ask olsun o derece yaniiiiii..






Tur sonrasi diger arkadalarla bulusup otelde ogle yemegimizi afiyetle huplettik ve yine uzun bir sehir turu ardindan spa ve hamam sefasi ...gel keyfim gel ! yasasin artik isinacagiz...
Cunki neden ? Marakes de tek kotu anim cok ama cok usudugumuz orasi bile mevsim normalinin alitindaymis....Tekrar hamama donelim, taksi ile gittik, (taksi ve hersey cok ucuz) dar sokaklar labirent sokaklar kaosssssss...neyse soforumuzunde yardimizyla hamami bulduk disardan bakinca ve bulundugu yer itibariyla pek bir seye benzetemedik. Fakat iceri girdigimizde kendimizi 1001 gece masallarinin icinde bulduk romantizim zirvede, tuylu,boncuklu, yaldizli yastiklar , kokulu mumlar kucuk kucuk odalar ve ortada dolasan sarisin yakisikli bir fransiz erkek ,( kendileri oranin sahibiymis) hamamda hayal krikligina ugradik oyle gobek tasi, kurna falan yok kucuk odalarda sizi yikiyorlar tamamen ciftlere yonelik (esle guzel olacak kanaatimce :) Ama biz yine kakarakikiri cok eglendik cok mutlu ayrildik.


Sonrasi yine el fenaaaaa ! panoramik cafelerde meydana kus baskisi , ufak capli alisveris ve labirent sokaklarda gidecegimiz restauranti aramaca. Neyse ki rehberimiz, cok sevgili arkadasimiz sayesinde bulduk fakat orada yemege vakif olamadik cunku ondeceden rezervasyonumuz yoktu, yol uzerinde gozumuze takilan bir kac yere baktik ve sonra birini secip kendimizi attik kolduklara ve tammmmm isabet :) hizmet ve yemek kalitesinden cok ama cok memnun kaldik.(Adi: Un dejeuner a Marrakech) ardindan gecenin ilerleyen saatinde 24.00 gibi otele donduk ve gerisini hatirlamiyorum yari koma hali seklinde agzi acik bayildim..... Sonrasi sabah erken kalk, kahvaltiyi bitir ve havaalanina git veeeeeeeeee EVIM EVIM GUZEL EVIM......


Yarin kapilar ve berberi kadin resimleri ...Sanirim bu da son bir daha bahsetmece yok, bayiltmayalim esi dostu....

3 yorum:

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

Çok çok güzel, iyi ki gitmişsiniz...

Adsız dedi ki...

cok eglenceliydi-----

crispy dedi ki...

birazdan yemeklrinden bahsedebilirmisin merak ettim